Al meer dan 15 jaar werk ik als coach en lichaamswerker. 
Mijn passie is mensen in al hun diversiteit.
Ik heb opleidingen gevolgd op gebied van NLP (Practitioner en de Master Practitioner), Emotioneel Lichaamswerk en Ademwerk.
In Zuid-Afrika heb ik bij Ewald en Gail Meggersee de Body Stress Release Academy gevolgd. Bij Betty Martin heb ik geleerd over het "Wheel of Consent", een concept wat mij diep raakt en wat ik in al mijn behandelingen meeneem. Verder heb ik vele cursussen gevolgd op allerlei gebied van tantra en sjamanisme tot voetreflexologie.
Dit alles geeft een stevige basis voor mijn therapeutschap.
Naast dit alles ben ik twee jaar geleden het avontuur aangegaan met Daphne van der Putten om een opleiding te ontwikkelen en op te zetten voor een nieuwe vorm van bekkentherapie; Integral Pelvic Therapy®. 
 
De opleiding is nu Post HBO geaccrediteerd door het BATC en het KNOV en we zijn er supertrots op dat er in Nederland, Duitsland, België en Engeland vrouwen behandeld kunnen worden met deze mooie en effectieve methode. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op:
https://www.integralpelvictherapy.com/

Een kort interview met Mariëtte:

Ik ben Anja en Mariëtte is inmiddels al bijna 10 jaar in mijn leven als gewaardeerde, integere, goede vriendin met een groot hart en heerlijk droge humor!

 

Als ik iets mag zeggen over Mariëtte, is het wel dat ze een van de meest ruimdenkende mensen is die ik ken, in kleine en in grote dingen. Ik weet niet hoe gek je het moet maken om haar te verbazen, ik heb het in ieder geval nog niet meegemaakt. Daarnaast staat ze altijd klaar om een luisterend oor te bieden, waarbij ze als een klankbord fungeert, maar ook -als je ervoor open staat- eerlijk en respectvol feedback kan geven.

 

Ik ken haar als een doorzetter, die zich niet van haar stuk laat brengen als ze zich op iets heeft vastgebeten ook al zit het een keer tegen. Ze doet dat vanuit kracht en vanuit zachtheid; een heel mooie en inspirerende combinatie, vind ik zelf.

 

Daarnaast bewonder ik Mariëtte voor haar in-en-in positieve levensinstelling, ook in uitdagende of pijnlijke situaties, het mooie is dat ze die ook kan overbrengen op de mensen om haar heen.

 

Lees hier om wat meer over Mariette te weten te komen:

 

 

1. Kun je voor mij nog even bij wijze van elevatorpitch samenvatten wat je doet, zodat ik niet je hele website hoef te lezen?

Ik kijk naar de mens achter het probleem, of dit nu is via IPT, BSR, Coaching of Consentwerk.

 

2. Waarom doe je dit werk?

De mens, in al haar facetten, fascineert mij. Het menselijk lichaam is prachtig, de menselijke psyche is fascinerend en iedereen is op zijn of haar manier uniek.

  

Ik vind het prachtig om te zien als mensen het roer weer in eigen handen nemen, stuurman worden van hun eigen leven zijn, in welke vorm dan ook, daar word ik ontzettend blij van, dat is mijn drijfveer!

 

 

3. Waarom vind je dat zo belangrijk?

Ik geloof in de eigenheid en de intrinsieke kracht van de mens. Als je de sleutel vindt in jezelf, dan wordt die sleutel van jou, dan kan je daar met of zonder hulp altijd mee uit de voeten. Je wordt in je kracht gezet en kan met de aangereikte tools zelf verder. Ik lig als een soort Self-help boek op je nachtkastje :). Ik vind het mooi als mensen toegang vinden tot hun eigen kern en wijsheid, niemand weet het uiteindelijk zo goed als jijzelf.

 

4. Wat zijn de grootste uitdagingen die jezelf in je leven bent tegengekomen?

Oei… dat zijn er best een aantal….

 • Verhuizen naar een ander land op mijn 16e

 • De keuze maken voor een abortus en leven met de pijn en het verdriet die deze beslissing met zich mee brengt.

 • Leren dealen met seksueel geweld en alle gevolgen van dien.

 • Mijzelf weer oppakken na een ernstig zeilongeluk met niet aangeboren hersenletsel (NAH) als gevolg

 • Het loslaten van mijn lief om ruimte te maken voor zijn wens tot volledig vaderschap i.p.v. donorvaderschap…

5. Welk soort uitdagingen of klanten geeft je de meeste voldoening?

Ik vind het mooi helderheid en lichtheid te scheppen in complexiteit, vooral ook op gebied van seksualiteit, iets wat in mijn ogen nog steeds een erg beladen en te weinig besproken onderwerp is.

 

 

6. Wie bewonder je, binnen en buiten je vak?

Tony Robbins, Richard Branson, Esther Perel. Hele authentieke mensen die werken vanuit hun hart; zij bestuiven de wereld met liefde en energie. Zij maken de wereld een mooiere, fijnere plek om te zijn.

 

Jacques Cousteau: uit mijn kindertijd, altijd op het water met zijn rode petje, deze man intrigeerde mij mateloos, de beestjes in zee en de vissen. Alles wat hij nodig had vond hij uit; zoals de onderwatercamera en de onderwaterlong. Hij was innovatief, origineel en niet te stoppen. Hij heeft op een gegeven moment een schip gekregen (de Calypso), hiermee is hij allerlei onderzoeken gaan uitvoeren. Als crew nam hij mensen aan met passie. Kennis was niet zo boeiend volgens hem, passie wel.. Op dat schip zijn toen al die prachtige uitvindingen gedaan. Die passie, zie je ook terug bij Tony Robbins, Richard Branson en Ester Perel.

Passie… Als je passie hebt, dan leef je dat en dat vind ik prachtig aan hen. Passie en avontuur

 

 

7. Wat is naast je werk belangrijk voor je?

Zeezwemmen zo vaak ik kan, ook in de winter! Ik woon in Den Haag dus dat kan gelukkig makkelijk, ik wil nooit meer ergens wonen waar de zee ver weg is. De zee is mijn energiebron. Daar laad ik op. In de natuur, tussen de elementen, het water, het weer, iedere dag weer anders… daar voel ik mij thuis.  

 

Nieuwe uitdagingen: Ik ga leren kitesurfen deze zomer, de lessen zijn al geboekt.

Genieten met vrienden, gezelligheid, verbondenheid, samen eten met een goed glas wijn, wandelen door de bergen, zeilen, tantra, dansen….

Humor en niet te vergeten seks!

 

8. Als iedereen een kloon van jou zou zijn, hoe ziet de wereld er dan uit?

Saaaaai!!! Haha. Geen idee, t lijkt me oprecht vreselijk. Wel zou ik, als ik het voor het zeggen had, voor iedereen een basisinkomen regelen, zodat iedereen in de basisbehoeften kan voorzien en zich daardoor kan richten op zijn passie.  Op die manier zouden we een stralende wereld creëren met z’n allen, met ruimte voor mededogen, plezier en spelen. Lichter, luchtiger, blijer, vrolijker en daardoor vreedzamer….

Hoe mooi zou dat zijn?

 

9. Wat is je grootste ergernis?

Stationair draaiende auto’s onder mijn slaapkamerraam; echt superirritant.

Mensen die onaardig tegen elkaar doen.

Als mijn laptop en printer niet doen wat ik graag wil!!

Iets tussen mijn tanden wat er niet uit gaat….

 

10. Guilty pleasure?

Penne Salsiccia van Taormina, de Italiaan om de hoek! Die is zooo lekker!

Wit brood met roomboter en hagelslag…. Heerlijk…

Het programma “Say yes to dress”, de film Mama Mia: lekker lachen en een potje janken

 

11. Waar kan ik je ‘s nachts wakker voor maken?

Tomatensoep! Een vuurtje op het strand en voor een fijne vrijpartij maar anders moet je me laten slapen ;-)

 

12. Wat is je favoriete YouTube-filmpje?

Jeetje wat een vraag…… Popsugar met haar 5- 20min workouts, ik doe ze vaak, ze is spontaan en haar oefeningen vind ik leuk.

 

13. Hoe ziet je ideale zaterdagavond eruit?

Met vrienden op het strand bij een vuurtje naar de sterren kijken met een goede fles bubbels, lachen, zingen en slap ouwehoeren (of mag ik dat woord hier niet gebruiken?)

 

14. Wat staat er op je bucketlist?

 • Kitesurfen dus!

 • Op vakantie op het eiland v Richard Branson,

 • Seminar van Tony Robbins bijwonen.,

 • Weer een eigen huis kopen. 

 • En… het geven van een Tedtalk…. ooit! Waarover weet ik alleen nog niet….                                                                                                                                                                                                                       

15. Wat is je levensmotto?

Ja… dat is een goede vraag….

Ik heb er een aantal:

 • Volle angst vooruit!

 • Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan! Pippi Langkous

 • Een mens rijpt zich rot (Hans Den Boer)

 • En last but not least: Er is niets mooiers dan de liefde :)

Mariette Frits